World Full Contact Association (WFCA)

Zo is adidas al sinds 2011 de hoofdsponsor van de World Full Contact Association (WFCA).
De WFCA is de toonaangevende kickboks en MMA bond van Nederland met een wereldwijde uitvloeing, zij staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. De WFCA werkt onder auspiciën van het FOG (Federatie Oosterse Gevechtskunsten) die op hun beurt weer zijn aangesloten bij NOC NSF. Deze samenwerking en controle zorgt voor een betrouwbare en onpartijdige bond die werken op een zeer hoog niveau. adidas is bij hen zichtbaar op de kleding van scheidsrechters en juryleden. Tevens zullen alle wedstrijden voorzien zijn van adidas wedstrijdhanschoenen.

De WFCA zorgt voor extra zichtbaarheid van het merk adidas door op de gala’s banners en flyers te plaatsen. Tevens wordt er tijdens evenementen vaak gekozen voor een adidas boksring waar de nodige adidas reclame te vinden is.

Zo is adidas vrijwel elk weekend zichtbaar bij verschillende evenementen wat de bekendheid en vraag doet toenemen ter ondersteuning van de verkooppunten.

Door de samenwerking tussen de WFCA en adidas zijn er extra mogelijkheden geschept voor leden van de WFCA. Zo biedt de WFCA kortingen voor hun leden en aangesloten sportscholen aan. Vraag bij jouw contactpersoon van de bond naar de mogelijkheden.

Nederlandse Boks Bond (NBB)

adidas is ook trotse sponsor van de Nederlandse Boks Bond (NBB). De NBB is officieel erkend door NOC NSF en is dan ook tevens te zien op de Olympische Spelen. Sinds 2015 is er een samenwerking ontstaan tussen beide partijen. adidas voorziet hiermee de gehele selectie van adidas artikelen zoals Peter Mullenberg, Nouchka Fontijn en de voltallige Nederlandse selectie.
Zo zal de boksselectie richting de Europese Spelen in Baku en de Olympische Spelen in Brazilië in de schitterende adidas wedstrijdkleding zichtbaar zijn

Ook in het trainingscentrum op Papendal is de nodige adidas reclame zichtbaar.

Door de samenwerking tussen de NBB en adidas zijn er extra mogelijkheden geschept voor leden van de NBB. Zo biedt de NBB kortingen voor hun leden en aangesloten sportscholen aan. Vraag bij jouw contactpersoon van de bond naar de mogelijkheden.

International Boxing Association (AIBA)


adidas is ook partner van de AIBA, deze bond ziet toe op de naleving van de regels van het amateur boksen. Tevens is de bond bezig om een professionele tak op te zetten.
Op het gebeid van kleding handschoenen en bescherming hanteert de AIBA strikte regels in verband met veiligheid en een gelijke strijd. Er zijn momenteel maar drie merken wereldwijd die AIBA goedgekeurd zijn en daar is adidas er natuurlijk één van.
Zo zijn de bokshandschoenen, hoofdbeschermers, mondbeschermers shorts en singlets goedgekeurd. 

Prof Boksen Nederland (PBN)


adidas is sponsor van Prof Boksen Nederland (PBN). Bij alle wedstrijden van de PBN zullen de adidas handschoenen worden gebruikt.  Prof Boksen Nederland is een organisatie welke zich bezighoudt met de controle op wedstrijden voor profboksers binnen Nederland. 
Nadat in 1999 de Nederlandse Boks Bond heeft besloten het beroepsboksen af te scheiden van de amateurs hebben wij sindsdien het profboksen in Nederland gecontroleerd. 

Inmiddels is in goed overleg met de NBB besloten dat de vertegenwoordiging bij de Europese Boks Unie (EBU), en daardoor bij de World Boxing Council (WBC) volledig is overgedragen aan Prof Boksen Nederland. 
Tevens maken zij deel uit van de Benelux Boxing Union (BBU). 

Taekwondo Bond Nederland (TKN)